Industrijski dizajn javnog prostora

Caffe bar Petrus

Lokacija 

45.8150° N, 15.9819° E

Grad  Zagreb

Država  Hrvatska

Industrijski dizajn javnog prostora u strogom centru Zagreba

Industrijski dizajn javnog prostora predstavlja izazovan zadatak s ciljem privlačenja i zadržavanja velikog broja posjetitelja. Interijer ugostiteljskog objekta uređen je industrijskim dizajnom koji je apsolutni trend proteklih nekoliko godina, a po svemu, trend se nastavlja i dalje.

Industrijski dizajn javnog prostora

Industrijski dizajn interijera javnog prostora

Industrijskim dizajnom javnog prostora dominiraju sirovi materijali poput čelika, stakla, masivnog drveta,opeke i sličnih dekorativnih tehnika koji dodatno naglašavaju industrijski dizajn i stvaraju autentičnu industrijsku atmosferu. Svaki kutak prostora priča svoju priču, pružajući jedinstveno iskustvo posjetiteljima.

Industrijski dizajn javnog prostora
Industrijski dizajn ugostiteljskog objekta Petrus

Šank i okolni prostor u industrijskom stilu

Zid iza šanka obložen je starinskom opekom, preko koje se proteže metalna žica u rasteru. Metalne police polukružnog oblika služe kao izložbeni prostor za boce, dok su drvene police nasumično postavljene za dodatni dekorativni efekt. Šank je ‘obučen’ u vertikalni vrt, dodajući zelenilo i prirodni element industrijskom ambijentu.

Industrijski dizajn ugostiteljskog objekta Petrus

Stropne dekoracije u industrijskom interijeru

Sa stropa vise metalne konstrukcije kroz koje su prepletene rasvjetna tijela i dehidrirano zelenilo, stvarajući intrigantne vizualne efekte i dodajući dubinu prostoru.

stropne dekoracije u industrijskom dizajnu

Separe i logotip koji se uklapaju u industrijski dizajn javnog prostora

U drugom dijelu objekta, nalazi se separe u tamno zelenom štofu. Centralno mjesto zauzima zid s dekorativnom tehnikom starog betona, unutar kojeg je metalnim šarafima izveden logo ugostiteljskog objekta. Logo je dodatno naglašen LED rasvjetom kružnog oblika, obogaćen metalnom konstrukcijom i vertikalnim vrtovima. Oko logotipa nalaze se opeka, metalne konstrukcije, zelena stakalca i drvene rezbarene letvice prebojane u antracit sivu boju.

Caffe bar Petrus by M1st design

Metalni most

Atraktivnost u industrijskom interijeru obogatio je metalni ‘most’ koji je armaturna mreža spojena u oblik mosta i suptilno odjeljuje prostor na 2 dijela, te služi kao police za razne sitnice te nezaobilazno bilje.

caffe bar Petrus Industrijski dizajn interijera

Ključni elementi industrijskog dizajna javnog prostora: Svijetleći ormar industrijskog stila

Još jedan atraktivan element u industrijskom interijeru je svijetleći ormar s metalnim rasterom unutar kojeg su posložene staklene boce raznih boja.

Industrijski dizajn Caffe bar Petrus
Caffe Bar Petrus

Industrijski dizajn ugostiteljskog objekta by M1st design

Interijer ovog ugostiteljskog objekta obiluje raznovrsnim materijalima, uzorcima i obradama, s ciljem postizanja ‘wow’ efekta. Svaka posjeta otkriva nove detalje, pružajući gostima uvijek svježe i zanimljivo iskustvo.

Ovaj projekt naglašava industrijski dizajn u modernom uređenju interijera, s posebnim fokusom na ugostiteljske objekte. M1st design pokazuje kako pažljivo odabrani materijali i dekorativni elementi mogu stvoriti privlačan i jedinstven prostor koji posjetiteljima pruža nezaboravno iskustvo.

Industrijski dizajn Petrusa
Industrijski dizajn javnog prostora caffe bar Petrus
Industrijski dizajn interijera
Industrijski dizajn javnog prostora - caffe bar Petrus

M1st Design: Vaš Partner u Uređenju javnih prostora

Ovaj interijer predstavlja savršenu kombinaciju industrijskog dizajna i vrhunske funkcionalnosti, pažljivo kreiranu kako bi pružila estetski ugodan, privlačan i praktičan prostor za uživanje. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, suptilnih boja i sofisticiranih dekorativnih elemenata stvara elegantan, autentičan i cozy interijer industrijskog dizajna u središtu Zagreba.

Kategorija: Dizajn interijera

Vrsta projekta: Idejni Projekt

Dizajnter interijera: Matej Kušević

Autor: M1st Design

Istražite naše ostale projekte

M1st Design Studio

Osnovao je u ožujku, 2021. godine, mladi dizajner Matej Kušević i tako ostvario svoj dugogodišnji san. Studio surađuje s brojnim stručnjacima iz različitih sfera djelovanja te pokriva područja arhitekture,  dizajna interijera i krajobrazne arhitekture. Unatoč svom kratkom postojanju, ‘M1st design studio’ iza sebe ima brojne adaptacije i uređenja stanova diljem Hrvatskoj te radi na nekoliko međunarodnih projekata. Ostvario je i suradnju s HRT-om u emisiji ‘Dom na kvadrat’ te s učilištem ‘Profokus’ u edukaciji mlađih naraštaja.