Zidne Tapete

Zidne tapete  pružaju priliku da prostor oko vas postane odraz vaše osobnosti i kreativnosti. U M1st design-u, tapete dizajniramo prema željama klijenta. Vaši snovi, inspiracije i omiljeni trenuci mogu biti pretočeni na zidove vašeg interijera, stvarajući prostor koji je jedinstven samo za vas.

Ukoliko vam nedostaje inspiracije i nemate konkretnih ideja ili preferencija; ne brinite – tu smo kako bismo vam pomogli otkriti i oblikovati tapetu koja će savršeno odražavati vaš interijer i osobnost. Možda će jedan razgovor biti dovoljan da otkrijemo neki vaš skriveni afinitet prema određenim bojama ili uzorcima

Moderna Zidna Tapeta

Kako izgleda i koji su trendovi u interijeru

Foto tapeta s prirodnim motivima više nije u trendu, poput jezera ili mora. Današnje preferencije usmjerene su prema apstraktnim tapetama koje prikazuju prirodne elemente, ali ne u izvornom obliku, već stiliziranom. Umjesto klasičnih foto tapeta, sada je popularan apstraktan prikaz elemenata iz prirode.

Trendi boje za tapete često uključuju zagasite nijanse koje se često pojavljuju u prirodi, poput zemljanih tonova i pastelnih nijansi. Ove boje dodatno naglašavaju prirodne elemente na tapetama, pridonoseći modernom izgledu.

Današnje tapete nisu samo ukras; postale su ključni akcent koji se savršeno uklapa u interijer. One služe kao poveznica između komada namještaja ili kao naglasak na određenom dijelu zida.

Posebno popularan uzorak na tapetama je repliciranje prirodnih elemenata na apstraktan način. To uključuje stilizirane prikaze neba, planina, šuma ili biljnih uzoraka. Ovi specifični uzorci doprinose suvremenom i sofisticiranom izgledu interijera, čineći tapetu ključnim elementom dekoracije prostora.

Zidne tapete

Zidne Tapete: Stare vs. Nove

Priroda vs. apstraktni prikaz elementa iz prirode

stara vs. nova zidna tapeta

Materijali tapeta

Evo nekoliko posebno traženih vrsta zidnih tapeta:

Plain Smooth – Bazični kvalitetan glatki, matirani netkani materijal bez PVC-a. Težina ovog materijala iznosi 180 g/m².

Plain Texture – Bazični  kvalitetan teksturirani, matirani netkani materijal bez PVC-a. Težina ovog materijala iznosi 180 g/m².

Deluxe Smooth – Visokokvalitetni matirani, glatki materijal težine 350 g/m². Tretiran Bio-Pruf tehnologijom koja pruža dugotrajnu antimikrobnu zaštitu, sprečavajući nastanak i razvoj gljivica, te drugih mikroorganizama i bakterija. Preporučuje se za tapete koje imitiraju prirodne materijale u prostoru, kao što su mramor, beton ili terrazzo uzorak.

Deluxe Texture – Visokokvalitetni matirani materijal s teksturom slikarskog platna za luksuzan izgled svakog dizajna. Tretiran Bio-Pruf tehnologijom koja pruža dugotrajnu antimikrobnu zaštitu, sprečavajući nastanak i razvoj gljivica, te drugih mikroorganizama i bakterija.

Današnji materijali tapeta su toliko otporni da se tapete postavljaju i u tuševima. Tapete su toliko napredovale da su zamijenile i keramičke pločice.

Zidna Tapeta

Zidne Tapete u interijeru

Kreativna upotreba tapeta u oblikovanju interijera

Tapeta se ističe na glavnim vizurama unutar interijera, naglašavajući određene dijelove prostora. Na primjer, ako je zid prilično jednostavan, tapeta se postavlja iza kutne garniture ili blagovaonskog stola. Ovaj koncept također se uspješno primjenjuje u uredskim prostorima, gdje zidna tapeta može doći do izražaja na većim površinama, ističući se na ključnim vizurama unutar interijera.

Dizajn interijera - Zidna tapeta
Personalizirana zidna tapeta

Tapete za vrata

Osim na zid, tapete implementiramo na vrata kako bismo prikrili manje atraktivne dijelove, odnosno sam izgled vrata. Uz implementaciju tapeta na vrata, postižemo poboljšanje estetike, izbjegavajući neugledne dijelove. Danas je primjetan porast upotrebe tapeta na vratima, posebice u uredskim prostorima. Ovaj pristup ne samo da odražava suvremeni izgled prostora, već također ima funkcionalni aspekt, transformirajući vrata u stilizirane elemente prostora.

U M1st design-u vješto smo kamuflirali vrata unutar interijera, pretvarajući ih u neprimjetan element zidne tapete.

M1st design tapeta za vrata

M1st design Dizajn interijera - tapeta za vrata

Tapete za ormare

Moderan pristup uključuje integraciju tapeta na fronte ormara, posebice u uredskim prostorima. Integracijom tapeta na fronte ormara poboljšavamo vizualni dojam i transformiramo ga u multifunkcionalni element interijera.

Dekorativne tapete: prilagođavanje stilu klijenta

U M1st design-u poštujemo ideje i želje klijenta, posebno kada je riječ o bojama i motivima koji se usklađuju s ostalim namještajem. Tapeta je nešto što dolazi na kraju, oblikuje prostor i pretvara kuću u dom.

Tapete u kombinaciji sa zidnim panelima i dekorativnim elementima

U M1st Design studiju pažljivo kombiniramo različite vrste materijala, a jedna od praksi koju primjenjujemo je kombinacija tapeta sa zidnim panelima i dekorativnim elementima kako bismo postigli eleganciju i teksturnu raznolikost. Tapete donose osobnost i šarm, dok zidni paneli i dekorativni elementi dodaju toplinu i autentičnost, stvarajući harmoničan sklad između suvremenog dizajna i prirodnih elemenata.

Vodootporne Tapete kao Zamjena za Pločice

Inovacija u Dizajnu!

U svijetu dizajna interijera, vodootporne tapete predstavljaju inovativno rješenje koje zamjenjuje tradicionalne pločice, čak i u prostorima s visokom vlagom poput tuš kabina. Ove modernizirane tapete nude elegantno rješenje i privlačan izgled. S raznolikim bojama i uzorcima, lako se prilagođavaju svakom stilu. Brza i jednostavna instalacija čini ih super opcijom za osvježavanje interijera. Praktično i moderno rješenje za svaki prostor! 

Vodootporne tapete postavljaju nove standarde u suvremenom dizajnu, pružajući funkcionalnost, eleganciju i praktičnost na jednom mjestu.