Dizajnerski stan u centru

Kombinacija materijala
u stanu od 65 m2

Lokacija 

45.8150° N, 15.9819° E

Grad  Zagreb

Država  Hrvatska

Dizajnerski stan u centru Zagreba

Stan u novogradnji smještenom u užem centru grada Zagreba, ukupne površine od 65 m2. Stanom dominiraju ravne linije, naglašene suptilnim akcentima okruglih formi koje dodaju dinamičnost prostoru. Glavni materijali korišteni u interijeru protežu se kroz sve prostorije stana, odajući dojam konzistentnosti i skladnosti. Materijali se odlikuju visokim stupnjem otpornosti i izdržljivosti, a njihova mat lakirana površina impresionira baršunastim izgledom i na dodir te posjeduje svojstvo protiv otisaka prstiju. Korištena je kombinacija tri boje: bež, smeđa i bordo crvena, koja unosi toplinu i eleganciju u prostor.

Dizajnerski stan u centru

Spoj svijetlog hrasta i mramora u interijeru

Podovi su prekriveni parketom prirodnog izgleda svijetlog hrasta, koji prostorijama daje osjećaj prozračnosti i svježine. Zidne obloge između donjih i gornjih kuhinjskih elemenata izrađene su od mramora s izraženim zlatno-smeđim žilama, što prostoru dodaje dozu luksuza i profinjenosti.

Dizajnerski stan u centru - kuhinja

Tapete koje stvaraju ugodnu atmosferu u interijeru

Dnevnim boravkom te spavaćim sobama dominiraju tapete koje su pažljivo odabrane kako bi svojim dizajnom savršeno odgovarale primarnim bojama u interijeru. Njihovi uzorci i teksture doprinose stvaranju ugodne i opuštajuće atmosfere.

Tapete u dizajnerskom stanu

Zavjese i LED rasvjeta u dizajnerskom stanu

Interijer dodatno oplemenjuju zavjese koje se prostiru od stropa do poda u dva sloja: prozirna bijela zavjesa te bordo crveni ‘blackout’ dekori izrađeni od pliša. Zavjese i dekori dodatno su naglašeni LED rasvjetom, koja je s karnišom, skrivena iza kutne dekorativne lajsne koja se proteže iz dnevnog boravka do blagovaonice.

Dizajnerski stan u centru
Dizajnerski stan u centru s detaljima
mramor s izraženim zlatno-smeđim žilama

Balansiranje estetike: Okrugli detalji za vizualnu simetriju

Okrugli elementi poput blagovaonskog stola, stolića u dnevnom boravku, podne lampe te centralne rasvjete iznad blagovaonskog stola,
unose  ravnotežu u prostor.

Zidna tapeta u dizajnerskom stanu
Dekori od pliša
moderni dizajn i funkcionalnost u interijeru

Metalni raster i ogledala za vizualnu dubinu u interijeru

Hodnikom dominira uski element od bordo materijala, ukrašen štukaturama koje se preslikavaju i na strop, stvarajući dojam elegancije i sofisticiranosti. Zid iza vrata zamišljen je kao metalni raster unutar kojeg se nalaze ogledala, što prostoru dodaje dubinu i vizualno ga proširuje.

Dizajnerski stan u centru - hodnik
Dizajnerski stan u centru
WC u dizajnerskom stanu u centru

M1st Design: Vaš Partner u Uređenju Doma

Ovaj stan predstavlja skladnu kombinaciju modernog dizajna i vrhunske funkcionalnosti, pažljivo kreiranu kako bi pružila estetski ugodan i praktičan životni prostor. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, suptilnih boja i sofisticiranih dekorativnih elemenata stvara elegantan i topao interijer u srcu Zagreba.

Kategorija: Dizajn interijera

Vrsta projekta: Idejni Projekt

Dizajnter interijera: Matej Kušević

Autor: M1st Design

Istražite naše ostale projekte

M1st Design Studio

Osnovao je u ožujku, 2021. godine, mladi dizajner Matej Kušević i tako ostvario svoj dugogodišnji san. Studio surađuje s brojnim stručnjacima iz različitih sfera djelovanja te pokriva područja arhitekture,  dizajna interijera i krajobrazne arhitekture. Unatoč svom kratkom postojanju, ‘M1st design studio’ iza sebe ima brojne adaptacije i uređenja stanova diljem Hrvatskoj te radi na nekoliko međunarodnih projekata. Ostvario je i suradnju s HRT-om u emisiji ‘Dom na kvadrat’ te s učilištem ‘Profokus’ u edukaciji mlađih naraštaja.