Ambienta 2023.

Ambienta 2023. Imali smo izvanredno zadovoljstvo sudjelovati na nedavno završenom 50. jubilarnom sajmu interijera ‘Ambienta‘ na Zagrebačkom Velesajmu. Kao ‘M1st designstudio, koji se ponosi svojom stručnošću u području dizajna interijera, bili smo pozvani kao stručni predavači, a naš glavni dizajner interijera, Matej Kušević, prenosio je svoje znanje i iskustvo tijekom dvaju inspirativnih predavanja.

Osvrt na jubilarnu 50. Ambientu

Prvo predavanje, održano u srijedu, 27. rujna, i drugo predavanje, koje je uslijedilo u subotu, 30. rujna, donijeli su nam priliku da istražimo temu koja je ključna za uspješan dizajn interijera: “IZA ZATVORENIH VRATA: RAZUMIJEVANJE I RJEŠAVANJE PROBLEMA U DIZAJNU INTERIJERA.” Podijelili smo svoje uvide i iskustva, a četiri ključne teme koje smo obuhvatili ostavile su dubok utisak na našu publiku.

Funkcionalan dizajn interijera

Funkcionalnost je bila prva ključna točka. Dizajn interijera ne smije samo biti estetski privlačan, već mora pružiti funkcionalnost prostoru, tako da odgovara potrebama korisnika. M1st design istaknuo je važnost pravilnog rasporeda namještaja, promišljenog kretanja unutar prostora i ispunjenja specifičnih zahtjeva, poput radnih ili skladišnih prostora. To je ono što čini dizajn interijera posebnim, a naš ‘M1st design’ studio uvijek stavlja naglasak na ovu ključnu komponentu.

Estetika je također ključna komponenta dizajna interijera. Izbor boja, tekstura, oblika i stilova mora biti pažljivo promišljen kako bi se postigao željeni estetski izgled. No, važno je napomenuti da estetika ne smije ugroziti funkcionalnost prostora, stoga je ravnoteža između ljepote i praktičnosti presudna. Naš dizajner interijera Matej Kušević uvijek se trudi postići ovu harmoniju u svakom projektu koji radimo u okviru ‘M1st design’ studija.

Osim naših predavanja, sajam ‘Ambienta‘ ove je godine oborio rekorde po broju izlagača koji su popunili čak dva paviljona. Ponosno možemo reći da smo svjedočili domaćim proizvođačima namještaja koji su predstavili nove komade namještaja sa zanimljivim oblicima, teksturama i formama. Također su se istaknuli izlagači vrtnog namještaja s garniturama, roštiljima i kuhinjama, dok su domaći proizvođači vrata i prozora unaprijedili dizajn i funkcionalnost svojih proizvoda. Ovaj sajam definitivno potvrđuje da se svijet dizajna interijera i dalje širi i razvija, a ‘M1st design‘ studio uvijek je tu kako bi bio dio tog rasta.

Završavamo ovu priču sa zahvalnošću za poziv na sudjelovanje na ovom iznimnom sajmu i s nadom da smo vas inspirirali i educirali o važnosti dizajna interijera. Hvala vam što ste bili dio ove nevjerojatne manifestacije ‘Ambienta’ na Zagrebačkom Velesajmu, gdje smo zajedno istraživali svijet ljepote i funkcionalnosti unutar prostora koje svakodnevno koristimo.